×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jogi káoszt okozott a politikai leszámolás az MSZP-ben

 

Feloszlatták az MSZP Pest megyei szervezetét. A volt területi vezető szerint Tóth Bertalan elnök félti a székét és meg akarja akadályozni, hogy a Mesterházy Attilát támogatók részt vehessenek a párt tisztújító kongresszusán.

Minden bizonnyal a bíróságon folytatódik majd az MSZP Pest megyei feloszlatásának ügye. A feloszlatás mögött egyértelműen belső hatalmi torzsalkodás állt – tudta meg az Origo. Mindennek pedig az lehet a következménye, hogy a jövő hétvégi szocialista tisztújító kongresszus eredményét a későbbiekben megsemmisítheti a bíróság, így a megválasztandó vezetés minden döntése illegitim lesz. Mindez pedig hatással lehet a 2022-es országgyűlési választásra szóló pártközi megállapodásokra is.

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV műsorában azt mondta, hogy évek óta problémák vannak a Pest megyei szervezettel. Mindenképp furcsa, hogy épp a tisztújítás előtt az eddigi elnökkel szembeni indulót támogató szervezetet oszlatnak fel.

Mesterházy indulása, illetve esetleges elnökké választása azért is érdekes lehet, mert ő volt az utolsó MSZP-elnök, aki valamennyire ellen tudott állni Gyurcsánynak, emlékezhetünk a 2014-es választás előtti összefogás-bohózatra. Amennyiben a jelenlegi karakter nélküli Tóth Bertalan elnök helyére Mesterházy lépne, minden bizonnyal érdekes politikai mérkőzések kezdődnének az ellenzéki oldalon.