×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kompromisszumos javaslat született a határzárral kapcsolatban

 

A Fidesz–KDNP frakció üdvözli, hogy a schengeni tagállamokban készült PCR-tesztet is elfogadnak a továbbiakban a magyar hatóságok – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A határzárral kapcsolatos kérdésre válaszolva Nacsa Lőrinc megerősítette,

a Fidesz–KDNP frakció üdvözli, hogy a schengeni tagállamokban készült PCR-tesztet is elfogadnak a továbbiakban a magyar hatóságok.

Úgy értékelt: olyan kompromisszumos javaslat született pénteken, amely a határzár szigorúságát érvényesíti, de a gazdaság működőképességét megőrzi.

A KDNP frakciószóvivőjét azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy egy független parlamenti képviselő kérdésére adott válaszból kiderült: Szijjártó Péter külgazdasági és a külügyminiszter idén nyáron rendőrségi helikopterrel utazott egy Budapesttől 140 kilométerre tartott eseményre.

Nacsa Lőrinc azt válaszolta: ez ritka esetben történik, olyankor, amikor a közfeladat ellátásához ez elengedhetetlen. A miniszter aznap reggel négy EU-s minisztertársát fogadta, ez egy olyan program volt, amiről nem lett volna illendő házigazdaként hamarabb távozni – tette hozzá.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatos tiltakozásokról kérdésre válaszolva Nacsa Lőrinc azt mondta: a kuratórium, az egyetem vezetése és az egyetemi polgárok között szükség van párbeszédre.

Ez egy belső vita – értékelt a politikus, hozzátéve, hogy a magyar kultúra és a művészvilág érdeke, hogy ez mihamarabb rendeződjön. Hozzátette,

nem gondolja, hogy ebben a frakcióknak már lenne szerepe, hiszen az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatot megtárgyalták és elfogadták a Parlamentben.