×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nácikkal riogatott, most antiszemitát támogat Gyurcsány

 

Ahogyan arról beszámoltunk, az ellenzéki pártok Bíró Lászlót indítják az október 11-i Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési választáson. A baloldali összefogás szerencsi jelöltje a rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet

Bíró László a Jobbik jelöltje lett volna, de a Jakab Péter pártjában uralkodó kaotikus jogi állapotok miatt az összes ellenzéki párt együttesen jelöli az antiszemita megjegyzéseiről elhíresült Bírót. A jobbikos politikus azóta eltüntette a Facebookról antiszemita megnyilvánulásait, de mint az a Magyar Nemzet cikkéből kiderült, egyáltalán nem áll tőle távol a zsidóság szidalmazása.

„A kutyám majd megveszik, amikor a tetűcsúzdások elmennek a ház előtt” – írta egy ízben a Borsodban, Hegyalján és Szerencs környékén megforduló izraeli turistákról.

Egy másik alkalommal Hitlert és a nemzetiszocialistákat éltette: „Tetszik, nem tetszik, a nemzetiszocialisták hatalomra kerülése után Németországban rend és gazdasági-politikai stabilitás lett. Egy választási cikluson belül megszűnt a munkanélküliség, kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését a győztes antant országok számára, bebizonyították, hogy egy ország gazdasága a »szent« bankáruralom nélkül is csodálatosan működhet, sőt, csak így működhet egészségesen, korai jóléti államot teremtettek Európa közepén, tehát vállalhatatlanná váltak az akkori politikai korrektek számára. A kozmopolita-cionista körök már ekkor elhatározták Adolf Hitler rezsimjének megsemmisítését.”

Az ellenzéki képviselőkről is más véleménnyel volt, mielőtt támogatni kezdték: „A bűnözőket be kell csukni! Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot és hazát áruló! A kulcs az ember! Ebben egyetérünk! A mieink nem rohantak lengőajtónak, nem fetrengtek a földön.”

Gyurcsány az antiszemita jelölt mögött

A támogató szervezetek között szerepel a Demokratikus Koalíció, a Bíró által „szemkilövetőként” emlegetett Gyurcsány Ferenc pártja is. Ez azért érdekes, mert Vadai Ágnes DK-s politikus korábban mindenkit óva intett attól, hogy Gyurcsányt kritizálják: „Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van.”

Forrás: Bíró László Facebook-oldala

A DK elnöke korábban többször is nácizta a Jobbikot, és számos alkalommal állította be magát rasszizmus- és antiszemitizmus-ellenes politikusként.

A volt miniszterelnök 2007-ben erősödő magyarországi antiszemitizmusról értekezett egy külföldi lapban. „Valami borzasztó dolog történik. Soha ennyi antiszemita megjegyzés nem volt tapasztalható, mint most” – mondta Gyurcsány. De az interjúban arról is szót ejtett, hogy az azóta a politikába belépett felesége, Dobrev Klára „olyan szórólapot kapott, amelyet utoljára 50 éve lehetett látni”. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Gyurcsány által emlegetett időszakban éppen felesége felmenői voltak vezető pozícióban Magyarországon.

Egyértelműen és félreérthetetlenül antiszemita pamflet volt. Ez nem csak azért háborít fel, mert a feleségem zsidó származású

 

– mondta Gyurcsány.

Nem ez volt a volt miniszterelnök utolsó megszólalása az antiszemitizmus kapcsán. 2013-as évértékelő beszédében úgy fogalmazott: „Aki kiegyezik a jobboldallal, az akarva-akaratlanul ki fog egyezni a jobboldal alapvetően fajelméletes nemzetkoncepciójával, utat nyit azoknak a náciknak, akik egyébként is itt masíroznak és

a nácikkal pedig nem lehet és nem kell kiegyezni!”

Az élet produkál furcsa dolgokat, ugyanis a DK épp a nem is olyan régen a Magyar Gárdával masírozó Jobbikkal van szövetségben.

Dobrev Klára európai parlamenti képviselőtársa, Molnár Csaba 2017 decemberében is arról beszélt a Klubrádióban, hogy nem lehet együttműködni a Jobbikkal, mert

minden cukiskodás ellenére egy rasszista, kirekesztő, antiszemita párt.

 

Gyurcsány Ferenc,, Dobrev Klára társaságában Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott tüntetésen, amelyet a DK és a hozzá csatlakozó pártok, szervezetek tartottak Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent cikke miatt 2013. január 13-án (Fotó: MTI/IIllyés Tibor)

Gyurcsány antiszemitizmussal szembeni érzékenysége látszólag megkopott az évek során, és már az sem érdekli, hogy felesége zsidó származása ellenére egy nyíltan antiszemita jelöltet támogat. A baloldali pártok a hatalom megszerzése érdekében félretették megmaradt elveiket, és szemrebbenés nélkül fogják meg azoknak a kezét, akiket korábban politikai karanténba zártak volna.