×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az állami bértámogatási program meghosszabbítását követeli a DK

 

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy hosszabbítsa meg és szélesítse ki az állami bértámogatási programot – mondta Molnár Csaba, az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK-s európai parlamenti képviselő azzal indokolt: amennyiben a kormány nem hosszabbítja meg a két nap múlva lejáró programot, úgy magyar vállalkozások ezrei mennek tönkre és magyar emberek tízezrei veszíthetik el az állásukat egyik hétről a másikra.

Rámutatott: nem véletlen, hogy más európai uniós országokban – így például Németországban és Franciaországban – meghosszabbítják ezeket a programokat, ugyanakkor a magyar kormány az egyetlen az EU-ban, amely augusztus 31-ével még ezt az icipici támogatást is kivezeti.

Molnár Csaba a DK nevében ezért azt követelte a kormánytól, hogy legalább még egy évre hosszabbítsa meg és lényegesen szélesítse is ki a programot, mert a jelenleg erre a célra szánt 50 milliárd forint semmire nem elég, a következő néhány hónapban ennek legalább a tízszeresét kell állami bérpótlékra és munkahelymegtartásra költeni.

Hangsúlyozta: az egész EU-ban a magyar kormány költötte a legkevesebbet bérpótlékprogramokra az elmúlt néhány hónapban, mindössze annyit szánt erre a célra, mint amennyit a Semjén Zsolt-féle vadászati világkiállítás finanszírozására. Megengedhetetlen, hogy annyit érjenek a magyar vállalkozások a kormánynak, mint Semjén Zsolt hobbija – fogalmazott.

Molnár Csaba úgy értékelt: a kabinet válságkezelése eddig is elhibázott és szűkmarkú volt, most pedig két nap választja el Magyarországot attól, hogy fejest ugorjon a válság még mélyebb bugyraiba.

A címlapfotó illusztráció.