DK: A kormány nem védte meg a magyarok munkahelyeit

 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a koronavírus-járvány alatt elárulta az országot és nem védte meg a magyarok munkahelyeit – mondta a párt alelnöke, a parlament költségvetési bizottságának elnöke szerdán, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Varju László kifejtette, a kormány annyit költött a magyar emberek munkahelyeinek védelmére a válságban, „mint például Semjén Zsolt vadászati kiállítására”. A Fidesznek minden fontosabb, mint a magyar munkahelyek: „a fideszes milliárdos politikusok luxusa, magánrepülőgépezés, jachtozás.”


Az ellenzéki politikus kijelentette, a kormány „a járvány első napjaiban azt hazudta, hogy 1200 milliárd forintot költ munkahelyvédelemre és munkahelyteremtésre”. „Mára kiderült, hogy ennek az ötöde sem igaz”, mert a kabinet valójában alig 50 milliárd forintot költött munkahelyvédelemre, amivel messze a legszűkmarkúbb Európában ezen a területen – tette hozzá.

Varju László szerint a kormánynak a jelenleginél jóval többet kellene költenie munkahelyvédelemre és – német mintára – meg kellene hosszabbítania az augusztus végén lejáró állami bérpótlékprogramot is.

A DK politikusa szerint ezekre a lépésekre azért is szükség lenne, mert a munkanélküliség és az infláció Magyarországon emelkedik a leginkább egész Európában.