×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Öt százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját az LMP

 

Az LMP törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy jogszabály mondja ki az alapvető élelmiszerek 5 százalékos forgalmi adóját – mondta a párt társelnöke szombati budapesti, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet közölte, a törvénymódosító javaslat mellett aláírásgyűjtésbe is kezdtek azért, hogy a kormány csökkentse 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját a jelenlegi 27 százalékról.

„Különösen a zöldségek és a gyümölcsök ára szökött a csillagos egekbe, így a vásárlásukat sok család már nem is engedheti meg magának” – fogalmazott.

Kiemelte, a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében kezdeményezik, hogy a kormány azonnal korrigálja a nyugdíjakat, ha az infláció több mint 1 százalékkal magasabb az év eleji nyugdíjemelésnél.

Az LMP emellett azt is követeli, hogy a kabinet - többéves bevezetés helyett - azonnal adja oda a nyugdíjasoknak a tizenharmadik havi nyugdíjat – tette hozzá Schmuck Erzsébet.

Kanász-Nagy Máté, a párt elnökségének titkára közölte, az áfacsökkentés azt jelentené, hogy egyik napról a másikra akár több száz forinttal csökkenhet a gyümölcsök ára.

Hangsúlyozta, az újpesti önkormányzat augusztus végétől az ottani piacon beváltható ötezer forintos utalvánnyal segíti a nyugdíjasokat.