×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor jókívánságait fejezte ki India nemzeti ünnepe alkalmából

 

Orbán Viktor miniszterelnök őszinte üdvözletét és jókívánságait fejezte ki az Indiai Köztársaság függetlenségének 74. évfordulója alkalmából Narendra Modi indiai miniszterelnöknek – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Levelében Orbán Viktor azt írta: Magyarország és India kapcsolata hagyományosan szoros és baráti, ami a történelmi előzményekre, a kölcsönös tiszteletre és a közös értékekre épül.

„Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja” – fogalmazott a kormányfő, aki biztosította India miniszterelnökét arról, hogy Magyarország továbbra is erősen elkötelezett az együttműködés fokozása mellett, még a globális világjárvány okozta nehéz helyzetben is.

„Őszintén remélem, hogy személyesen is tárgyalhatok Önnel a kölcsönös érdeklődésre számot tartó globális, regionális és kétoldalú kérdésekről, mihelyt a koronavírus-járványt sikerül ellenőrzés alá vonni” – írta ünnepi köszöntésében Orbán Viktor.