×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A véghajrában sem veszít népszerűségéből a nemzeti konzultáció

 

Még kilenc nap áll a magyarok rendelkezésére, hogy kitöltsék és visszaküldjék a kormány részére a nemzeti konzultációt.  A koronavírus második hullámában is a védekezés akkor sikeres, ha majd olyan intézkedések születnek, amelyekkel a magyar társadalom is egyetért. Ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt – hangsúlyozta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

A magyarok a járvány első szakaszában már bizonyítottak, de a további védekezéshez a kormánynak szüksége van a nemzeti összefogásra, az emberek együttműködésére és felhatalmazására, ezért indították el a nemzeti konzultációt – mondta Farkas Örs. Bejelentette: a legfrissebb összesítés szerint

már csaknem 1 370 000-en töltötték ki a konzultációs íveket.

Farkas Örs az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, még több mint egy hét áll a magyarok rendelkezésére, hogy kitöltsék és visszaküldjék a kormány részére a nemzeti konzultációt.


Azért is lehet ekkora népszerűsége a konzultációnak, mivel a koronavírus-fertőzöttek száma a világban egyre emelkedik. Tehát az a második hullám, amelyet a szakértők előrevetítettek, sajnos egyre közelebb van. És mivel a nemzeti konzultáció gyakorlati kérdéseket vet fel, így sokan úgy gondolják, fontos, hogy közöljék véleményüket a kormányzattal, hogy olyan intézkedések szülessenek, amelyek betarthatók, amelyeket a lakosok is magukénak éreznek – mondta.

Hozzátette, az első hullám alatt azért lehetett sikeres a magyar védekezés, mert időben születtek intézkedések, korlátozások, illetve a meghozott intézkedéseket az emberek elfogadták és fegyelmezetten be is tartották.

A második hullám is akkor lehet sikeres, ha majd olyan intézkedések születnek, amelyekkel a magyar társadalom is egyetért.

Ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt – hangsúlyozta.

A beszélgetés végén pedig kijelentette, a fővárosi vezetés azért tíz évre írta ki a Lánchíd felújítására a referenciaszerzési időszakot, mert egy konkrét céget akart helyzetbe hozni. Ezt még maga Karácsony Gergely főpolgármester is elismerte az ATV műsorában.

A címlapfotó illusztráció.