×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

DK: Ne a kormány, hanem az EU szabályozza a Facebookot!

 

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy tartsa távol magát a Facebook szabályozásától.

A párt EP-képviselője keddi online sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet korábbi cikkére hivatkozott. A lap azt írta, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint sérti a szólásszabadságot és az információáramlást a Facebookon hullámszerű, indokolatlan személyesprofil-felfüggesztési gyakorlata.

Péterfalvi Attila  ezért javaslatot tett arra, hogy a kormány alkosson a közösségi médiáról olyan jogszabályt, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa annak jogosságát.

Rónai Sándor azt mondta, hogy az oldalt valóban szabályozni kell, de ezt kizárólag az Európai Unió teheti meg, európai szinten.

A politikus úgy fogalmazott: Magyarországon korábban rémhírterjesztés vádjával ártatlan, facebookozó nyugdíjasokra küldtek rendőröket, ezért már csak az kellene, hogy törvényesen hallgattathassák el az ellenzékieket a közösségi portálon.

Idehaza sz elmúlt tíz év a nyilvánosság, valamint a szólás- és véleményszabadság folyamatos kormányzati támadásáról szólt – jelentette ki.

A magyar kormány nem ezért akarja szabályozni a Facebookot, hogy az álhírek ellen harcoljon, hanem azért, mert azt szeretné, ha egy gombnyomással el tudná tüntetni az ellenzéki véleményeket és profilokat – szögezte le Rónai Sándor.

A címlapfotó illusztráció.