×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

LMP: nem hagyjuk, hogy a szakrendelőket is elvegyék az önkormányzatoktól

 

Az LMP országos elnökségének titkára szerint számos jel utal arra, hogy a kormány a szakrendelőket is állami fenntartásba akarja venni. Kanász-Nagy Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette ugyanakkor: ha ez megtörténik, az az ellátás színvonalának romlását eredményezi.

A politikus szerint „az újabb merényletre” az utal, hogy az egészségügyi dolgozókat olyan kérdőívvel keresték meg, amelyen a kérdések legnagyobb része az államosítással, a központosítással foglalkozik. Kanász-Nagy Máté ezt úgy értékeli: az „irányított” kérdésekkel csupán legitimációt akar szerezni a kormányzat ahhoz, hogy a már meglévő terveket ősszel megvalósítsa.

Nem akarjuk odaadni a szakrendelőinket, azokat meg kell tartani az önkormányzatoknál” – jelentette ki Kanász-Nagy Máté, aki Újpest alpolgármestereként maga is felelős a kerületi egészségügyi ellátásért. Hangsúlyozta: az önkormányzatok hozzátesznek az alulfinanszírozott egészségügyi ellátáshoz, az állami finanszírozás ugyanis önmagában kevés.

A IV. kerület például évente több mint 300 millió forintos többletet nyújt a szakrendelőnek. Ennek köszönhetően folyamatosak a fejlesztések, csökkentek a várólisták, új orvosokat hoztak a kerületbe – hangsúlyozta.

A címlapfotó illusztráció.