×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Miközben lenézik a választókat, születési joguknak érzik a kormányzást az elitista balliberálisok

 

Tanulatlan, vidéki, idős emberek képezik a Fidesz táborát, de vannak kétmillióan – így jellemezte a kormánypárt szimpatizánsait az egyik kereskedelmi csatornán Gulyás Balázs publicista. A megvető hangvétel nem egyedi az ellenzék kommunikációjában.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Cseh Katalin, a párt EP-képviselője (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke egy közösségimédia-bejegyzésben becsicskult orvosokat, tanárokat emlegetett, de volt olyan momentumos, aki arra kérte az időseket, hogy ne menjenek el szavazni, inkább hagyják a fiatalokra ezt a döntést.

Palóc André, a Századvég vezető elemzője azt mondta, hogy a balliberális oldalon lenézik a választókat. Hozzátette: úgy vélik, hogy jobb ötleteik vannak, mint azt a választók gondolják, vezetésükkel szerintük az ország jobb irányba haladna.

Azt gondolják, hogy a választók hibája, hogy ezt nem értik megfelelően, az ő olvasatukban ezért nincsen akkora társadalmi támogatottságuk.

Az elemző szerint nem demokratikus a felfogásuk. Nem abban gondolkodnak, hogy négy-, illetve ötévente kit és mekkora arányban támogatnak a választók, hanem hogy születési joguk az ötleteik megvalósítása. Elitista felfogásuk szerint ők jobbak, mint például a kormánypárti politikusok, ezért kellene nekik érvényesülniük.

„Az ellenzéki pártok nem rendelkeznek helyi kapcsolatokkal, nem tudtak beépülni a társadalmi szövetbe, éppen ezért nincs valódi, napi szintű kapcsolatuk a választókkal” – fogalmazott az elemző.

Az értékek meghatározók a kormánypártoknál, de számos ellenzéki pártnál az egyéni ambíciók, törekvések kerültek fókuszba – mondta, és hozzátette: „ez nem csak a Jobbikra igaz, de a Jobbikra mostanában különösen igaz. A Jobbik választói és politikusai között olyan ellentmondás van, amelyet nagyon nehéz feloldani.”

Kifejtette, érdekes, hogy mi lesz a Jobbik jövője, hiszen a baloldalon már sok párt verseng a szavazókért.


A teljes hanganyag itt hallgatható meg.