×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

MSZP: a Balaton nem válhat a burzsoázia szimbólumává

 

Az MSZP szerint nem szabad hagyni, hogy a Balaton a burzsoázia, az oligarchák szimbólumává váljon, a tónak újra a pihenést, kikapcsolódást kell jelentenie mindenkinek - mondta a szocialisták budapesti elnöke vasárnap, Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt hangsúlyozta, tovább folytatják néhány hete indított Mentsük meg a Balatont! nevű aláírásgyűjtő akciójukat, amellyel elsősorban a szabadstrandok fizetőssé tételét, a vitorláskikötők privatizálását és a part túlzott beépítését kívánják megakadályozni.

Kiemelte, a Balatont érintő kérdéseket a 2022-es országgyűlési választási felkészülés fókuszába kívánják tenni. A szocialista politikus megerősítette, az MSZP ősszel a parlament elé terjeszti a Balaton-törvény átfogó módosítását, ehhez pedig a többi ellenzéki párt javaslatait is várják.

Molnár Zsolt közölte továbbá, azt is el szeretnék érni, hogy az ország minden szabad vízfelületét meg lehessen közelíteni kerékpárral. Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja elmondta, az egész országra kiterjesztik aláírásgyűjtő akciójukat annak megakadályozása érdekében, hogy a „Fidesz és az oligarchák” kisajátíthassák a Balatont, amely az ország közös nemzeti kincse.