Fidesz: Szégyen, amit a baloldal művel

 

Szégyen és gyalázat, amit a baloldal művel: a koronavírus-járvány közepette sem képesek félretenni a gyűlölködést, a hatalmi érdekeiket, és mindent megtesznek azért, hogy akadályozzák a védekezést – reagált a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő és Komáromi Zoltán DK-s egészségügyi szakpolitikus pénteki nyilatkozatára.

Bangóné Borbély Ildikó előzőleg egyebek mellett közölte, az MSZP írásbeli kérdésben szólítja fel a kormányt, hogy tisztázza a koronavírus-járvány alatti egészségügyi eszközbeszerzéseket, különös tekintettel a lélegeztetőgépek vásárlását. Komáromi Zoltán arról beszélt, hogy pártja lemondásra szólítja fel Kásler Miklóst, az emberei erőforrások miniszterét, mert őt teszi felelőssé a koronavírus-fertőzés kórházi terjedéséért.

A Fidesz reagálásában az áll: a baloldal nem szavazta meg a védekezéshez szükséges jogszabályokat, elutasította a koronavírus-törvényt, a gyors döntésekhez szükséges veszélyhelyzetet, majd a járványügyi készültség elrendelését is.


Nem támogatták a védekezéshez szükséges költségvetési döntéseket sem; folyamatosan támadják a védekezésben résztvevőket, lejárató kampányt folytatnak ellenük és a saját hazájuk ellen – tették hozzá. „Kamuvideókat, álhíreket, politikai akciókat gyártanak több hónapja, miközben rajtuk kívül mindenki összefogott, és így Magyarország sikeresen védekezett a járvány ellen”.

Sok más országgal ellentétben eddig elkerültük a többezres haláleseteket, a tömeges fertőzéseket és minden védekezéshez szükséges eszköz gyártásáról és beszerzéséről sikerült gondoskodni. Magyarországon senki sem halt meg azért, mert nem jutott neki kórházi ágy, ellátás vagy lélegeztetőgép” – hangsúlyozták.

A Fidesz szerint a járvány második hullámára készülve most is folyamatosan dolgoznak a védekezésben résztvevők.

Ha a baloldal vizsgálódni akar, kezdje talán a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnál, amely nem készítette fel az idősotthonait a járványra, a járvány közepén orvosi ellátás nélkül, elhanyagoltan, alultápláltan, rühesen hagyta a Pesti úti idősotthon lakóit, emiatt csak ott 55-en haltak meg és 339-en fertőződtek meg” – írták.