×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Párbeszéd: Ne épüljenek luxusvillák a balatoni természetvédelmi területeken!

 

A Párbeszéd levélben kéri az illetékes hatóságokat, lépjenek fel az ellen, hogy luxusvillák épülnek a Balaton körül a természetvédelmi területeken.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kocsis-Cake Olivio, a párt frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján – korábbi sajtóhírekre hivatkozva – arról beszélt, hogy ezeket a medencés luxusvillákat a törvényi tiltás ellenére építették.

Azt mondta, hogy a házak tulajdonosai kijátsszák a jogszabályokat, a hatóságok pedig szemet hunynak afelett, hogy a telkeken legfeljebb csak olyan mezőgazdasági épületeket lehetne felhúzni, amelyek lakófunkcióval is bírnak.

A Párbeszéd ezért az ügyben az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályt, a Veszprém megyei kormányhivatalt, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot, valamint az illetékes minisztereket keresi meg – jelentette be.

Ha a hatóságok nem intézkednek, akkor a párt feljelentést tesz, mert nem kisebb-nagyobb bírságokkal kell büntetni az illegálisan épített villák és medencék tulajdonosait, hanem „le kell dózerolni” az épületeket – szögezte le. A probléma megoldása érdekében a helyi civilek és önkormányzatok bevonásával a Balaton-törvényt is módosítani kell – tette hozzá.

Kocsis-Cake Olivio úgy fogalmazott: ha 2022-ig nem történik semmi az ügyben, akkor a parlamenti választás után a „hatalom embereinek villáit” az „emberek hatalmával” fogják lebontani.

A sajtótájékoztató végén a politikus azt mondta, a Hír TV kérdéseire nem válaszol, mert a csatorna még mindig nem kért bocsánatot a Becsület napja elnevezésű, szélsőjobboldali csoportok által szervezett eseményről szóló tudósításáért.