×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor a francia Republikánusok vezető politikusával tárgyalt

 

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Francois-Xavier Bellamyt, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét; a politikus vezeti majd a Polgári Magyarországért Alapítvány szerdai Európa cenzúrázatlanul című webkonferenciáját, melyen Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök szólal fel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor miniszterelnök Francois-Xavier Bellamyt, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét fogadta a Karmelita kolostorban. A megbeszélésen részt vett Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A keddi megbeszélésen szóba kerültek a koronavírus-járványra, a gazdasági válságra és a tömeges bevándorlásra adott eltérő európai válaszok.

Orbán Viktor és Francois-Xavier Bellamy megvitatták az európai politika aktuális kérdéseit, a 2021-2027-es uniós költségvetési tervet, az európai gazdaság élénkítését célzó helyreállítási tervet, és a migráció kezelésére vonatkozó elképzeléseket, valamint eszmét cseréltek a kereszténydemokrácia jövőjéről.

Egyetértettek abban, hogy számos területen egyre inkább felértékelődik régiónk, ezért a kontinens számára sorsdöntő, hogy Közép-Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös európai jövőnkről cserélünk eszmét; ezért lesz fontos a szerdai webkonferencia.