×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

LMP: A kormány költsön a Balaton megóvására is

 

Az LMP felszólította a kormányt, hogy ne csak a labdarúgásra és stadionokra költsön, hanem a Balaton megóvására és az azzal kapcsolatos kutatásokra is.

Kendernay János, az LMP társelnöke (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Cikkünk frissült.

A Balaton természetvédelmi rendelkezések által védett érték

Kendernay János, az LMP társelnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: „a Balaton nem egy lavór pénzes turistáknak”, nem a globális turizmust kiszolgáló élménypark, hanem természetvédelmi rendelkezések által védett érték.

Mint fogalmazott, „épp elég adót fizetünk”, hogy abból jusson a közös értékek megóvására. Bírálta a kormányt, hogy nem hallgat a kutatókra, akik szerint például a folyamatosan magasan tartott vízállás káros a tó ökoszisztémájára, visszafordíthatatlan változásokat indíthat el.

A jachtoknak ugyan kedvez ez a szint, de a nádasnak és a víz minőségének nem – közölte Kendernay János. Mint mondta, a kutatók ezért a Balaton vízszintszabályozásának teljes átalakítását javasolják. A Balatont úgy kell megőrizni, hogy annak értékeit unokáink is élvezhessék – tette hozzá.

Fidesz: A szocialisták az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadják

A szocialisták az egészségügyi és a gazdasági védekezést is támadják – reagált a Fidesz. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a szocialisták a járvány kezdete óta csak hátráltatják a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezést. Az összefogás helyett egy kamuvideót gyártottak – tették hozzá.

A nagyobbik kormánypárt szerint elképesztő, hogy nem képesek támogatni a 2021-es költségvetést, ami biztosítja, hogy a magyar gazdaság a járvány okozta károkból helyre tudjon állni, mindezt a járványügyi készültség fenntartása mellett.

Kiemelték: a jövő évi költségvetés a gazdaság- és munkahelyvédelmi alapra 2500 milliárd forintot, a járvány elleni védekezésre 3 ezer milliárd forintot biztosít és több pénz lesz az egészségügyi és a szociális szektorra, az oktatásra és az önkormányzatokra, valamint megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

„A baloldali kormányok ezzel ellentétben tönkretették a magyar gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, megszorítást megszorításra halmoztak, elvettek egy havi nyugdíjat és kivéreztették az egészségügyet is” – írták a közleményben.