×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák: A külföldi médiumok László Imre felháborító nyilatkozatáról mélyen hallgatnak

 

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A külföldi médiumok, amelyek a magyarországi belpolitikáról rendszeresen tájékoztatják és félretájékoztatják a nemzetközi közvéleményt, László Imre felháborító nyilatkozatáról mélyen hallgatnak – írta közösségi oldalán Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Hozzátette, nincs ez másképp a DK európai szövetségesei, az európai szocialisták körében sem.

Ezért levélben hívja fel az európai szocialisták frakcióvezetőjének figyelmét a DK-s polgármester vállalhatatlan szavaira.

„Az a tapasztalatom, hogy az európai politikusok, így az Önök frakciójának tagjai is különös figyelmet szentelnek a magyar belpolitikának. Ebből kifolyólag szeretném felhívni szíves figyelmét László Imre kijelentésre, aki a legnagyobb budapesti kerület polgármestere, a DK elnökségi tagja. A DK-t a hazugságbeszédéről ismert volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti, európai parlamenti képviselőik az Önök frakciójában ülnek” – fogalmazott.

László Imre, a kerületi testületi ülést vezetve, június 25-én Adolf Hitler eredményeit méltatta, „’36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után” – idézte fel az igazságügyi miniszter.

Bízom benne, hogy az Ön pártjában Adolf Hitler méltatása nem elfogadható. Gondolom, azért nem reagáltak rá eddig, mert az Önökhöz hazánkról érkező elfogult tudósítások nem tartalmazzák a magyar baloldal vállalhatatlan kijelentéseit”  – folytatta levelét.

Most azonban, ismerve a történteket, várom, hogy a megszokott nyilvánosság és határozottság mellett ítéljék azt el. Mivel mindkét magyarországi tagpártjuk nyíltan együttműködik a szélsőjobboldali Jobbikkal, talán ideje megkérdezni, hogy meddig tűri még ezt a szocialisták és demokraták frakciója”– tette fel a kérdést Novák Katalin.