×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Farkas Örs: A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket

 

A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról, és annak gazdasági vonatkozásairól – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden az M1-en.

Hozzátette: önmagában komikus, hogy azok a pártok, amelyek néhány hónappal ezelőtt még diktatúrát kiáltottak Magyarországon, megpróbálják bojkottálni a demokratikus eljárást, amellyel az emberek részt vehetnének a döntéshozatalban.

Ez nem új, hiszen a migrációval kapcsolatos népszavazáskor is voltak olyan ellenzéki pártok, amelyek arra biztatták az embereket, hogy ne vegyenek részt a szavazáson – emlékeztetett a szóvivő.

A mostani nemzeti konzultáció témáit a közbeszédet meghatározó kérdéskörei adták – mondta, megjegyezve, hogy a migráció ezek közé tartozik, amit a magyar baloldal és Brüsszel is kétségbe von.

Jelenleg Magyarországgal szemben három kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van a migrációval kapcsolatban – mondta, hozzátéve, ebből is látszik, hogy a vita aktuális.

Azzal, hogy az emberek elmondjak a véleményüket, megtalálhatók azok az egyetértési pontok, amelyek alapján ezt a vitát Brüsszelben is határozottan meg lehet vívni – jelentette ki Farkas Örs.

Farkas Örs: töltsük ki minél többen a konzultációs kérdőívet!

A kormány fontosnak tartja, hogy minél többen töltsék ki a koronavírus-járvánnyal és a gazdaság újraindításával foglalkozó nemzeti konzultációs kérdőíveket – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője keddi, Facebookra feltöltött videójában.

A kormányzat a párbeszéd keretében arra kíváncsi, hogy a járvány esetleges második hulláma esetén milyen intézkedéseket támogatnak a magyar emberek – hangsúlyozta Farkas Örs.

Úgy vélekedett, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben Magyarország győzelmet aratott, ami közös siker.

Ehhez a kormány döntései mellett szükség volt arra is, hogy a magyar emberek fegyelmezetten vettek részt a védekezésben – tette hozzá.

Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy „nem dőlhetünk hátra”, mert a szakértők szerint jöhet a második hulláma a járványnak.

Ez azt jelenti – folytatta –, eljött az ideje, hogy a kormányzat párbeszédet folytasson a lakossággal a lehetséges intézkedésekről.

Például arról, hogy a magyar emberek mennyire értenek egyet az idősotthonok védelmének megerősítésével, vagy a hazai védőfelszerelés-gyártási kapacitások növelésével – mondta.

A konzultáció ezen kívül gazdasági kérdéseket is tartalmaz, mert az emberéletek védelme mellett a munkahelyteremtés is fontos szempont – fogalmaz a videóban Farkas Örs.

A címlapfotó illusztráció.