×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Magyarországot a magyar emberek munkája teszi sikeressé

 

A kormány nem engedi elveszni az elmúlt tíz év eredményeit, és azért támogatja a munkahelyteremtő vállalkozásokat, mert Magyarországot a magyar emberek munkája teszi sikeressé – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Környén, ahol a Transintertop Kft.-nek adott át támogatási szerződést a versenyképesség-növelő támogatási program keretében.

Szijjártó Péter hozzátette, az intézkedéssorozattal 806 vállalat kap összesen 169 milliárd forint támogatást. Az általuk vállalt beruházások összege 377 milliárd forint és 143 ezer munkahely megtartásához járulnak hozzá.

A miniszter szólt arról is, hogy Komárom-Esztergom megyében 38 vállalat részesül támogatásban, 20 milliárdos beruházási összeghez 8,6 milliárd forint támogatás érkezik, a fejlesztések a megyében 11 700 munkahely megőrzését segítik.

Selmeczi Attila, a Transintertop Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a közel 800 millió forintos beruházáshoz 282 millió forint támogatást kaptak. Az összegből egy új, 3000 négyzetméteres raktárépületet hoznak létre, ahol a tárolás mellett értéknövelő szolgáltatásokat is végeznek, mint minőség-ellenőrzés, átcsomagolás és különböző bérmunkák.

A bővítés után a társaság teljes raktárkapacitása eléri a 23 ezer négyzetmétert, 25 ezer szabványos raklap tárolását teszi lehetővé. A támogatás nélkül a beruházás csak évekkel később valósulhatott volna meg - mondta a tulajdonos.

A Transintertop Kft. magyar tulajdonú családi vállalkozás, dolgozóinak létszáma 270, közülük 150 kamionsofőr. A vállalat telephelye az oroszlányi, tatai és tatabányai ipari parktól egyenlő távolságban található, 155 vontatóval és 210 pótkocsival dolgoznak. Telephelyén a logisztikai társaság közel kétszázezer literes üzemanyag-tároló kapacitást épített ki, ahol szerződött partnerei is tankolhatnak.

A társaság 2018-ban és 2019-ben 8 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, ezzel a magyar árufuvarozási piac 10. legnagyobb árbevételű cége.