×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az elképzelhető legrosszabb módon kezelte a kamuvideó botrányt az MSZP

 

Végérvényesen ráégett az MSZP-re a baloldali kamuvideó botránya. Erről Perlaky-Papp József krízisstratéga beszélt az M1-en. A szakértő hozzátette: az elképzelhető legrosszabb módon kezelte a botrányt a baloldali párt. Továbbra is hárítanak, és nincs felelős, Korózs Lajos nem ismerte be, hogy hibázott, és elnézést sem kért. Két napja nyilatkozott a Hír TV-nek a videóban szereplő, magát mentősnek kiadó Németh Athina lánya, aki azt mondta: anyja megrögzött hazudozó – hangzott el az M1 Híradójában.


Aláásta az MSZP hitelességét a baloldali kamuvideó – erről beszélt az M1-en Perlaky-Papp József krízisstratéga. Szerinte a pártnak el kellett volna ismernie, hogy hibázott. A héten nyilatkozott a Hír TV-nek az álmentősnő lánya, aki szerint anyja megrögzött hazudozó, nem tud különbséget tenni valóság és hazugság között.

„Valóságként kezeli azokat az állításokat, amikkel ő él, és mivel olyan szinten éli meg, hogy hiába mondjuk meg neki azt, hogy az nem igaz, ő ezzel nem tud szembesülni” – fogalmazott a nő.

Németh Athina pszichésen beteg

A baloldali kamuvideó főszereplőjeként elhíresült nőről lánya azt mondja: Németh Athinánál ki is mutatták, hogy pszichésen beteg. „Az anyámnál kimutattak gyermekkorában egy olyan beteges hazudozást, de ugye ennek biztos, hogy van valami szakkifejezése, egy ilyen jellegű pszichés megbetegedés, amire azt mondták az orvosok, hogy a kor előre haladtával csak rosszabbodni fog” – folytatta.

Korózs Lajos szocialista képviselő videójában mentőtisztként hivatkoztak a nőre. Nem sokkal később kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem más betegszállító cégeknél nem dolgozott. Azóta arra is fény derült, hogy

különböző közösségi felületeken egyebek mellett már főorvosnak, gyógytornásznak is kiadta magát.

„Nyolc általános iskolai végzettsége van” – adott felvilágosítást a hölgy lánya. A nő elmondása szerint anyja gyógyszerfüggő, beteggondozást pedig azért vállalt, hogy így jusson nyugtatóhoz. A kilencvenes években pedig sikkasztásért is elítélték. „Többedmagával végállomáson lévő bódékat adtak el a BKV-nak a tulajdonából, és ennek az összegét sikkasztották el” – fejtette ki.

Nagyszerű asszonyként hivatkozott videójában Korózs Lajos Németh Athinára, akit kuruzslás miatt 2018-ban jogerősen is elítélték. Az M1 Híradó még június 10-én arról kérdezte az MSZP elnökét, hogy ki a felelős Korózs Lajos videójáért. A párt elnöke akkor is hárította a felelősséget.

„Felelősség kérdésében nem engem kellene kérdezni mert, nem én vagyok az egészségügyért felelős miniszter, őt keressék” – védekezett Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Vállalniuk kellett volna a felelősséget

„A szocialistáknak vállalniuk kellett volna a felelősséget” – mondta Perlaky-Papp József az M1-en. A krízisstratéga arról beszélt: a baloldal Németh Athinát akarta felhasználni a saját valóságértelmezésének hitelesítésére, de végül a nő személye hiteltelenítette az egész történetet.

A szakértő szerint Korózs Lajosnak ki kellett volna állni, és elmondani, hogy miben hibázott, majd elnézést kérni. A baloldali politikus azonban ezt nem tette meg, sőt, a botrány kirobbanása után néhány órával az álmentőssel élő adásban úgy beszélgetett, mintha mi sem történt volna.

„Ha nincs felelős, akkor mindenki felelős. A szocialista párt elkezdett egy belső vizsgálatot, legalábbis ezt mondták. A belső vizsgálat nagyon gyorsan lezárult, és úgy zárult le, hogy nincs felelőse, ők inkább áldozatok, de az igazi felelős az egészségügyi miniszter. Ez kommunikációs szempontból nem működik. Szóval itt nincs mese, el kell ismerni, hogy hibáztunk” – vélekedett Perlaky-Papp József.

Perlaky-Papp József hozzátette:

az MSZP vert helyzetben van, mert a botrány véglegesen rájuk égett.

A párt eddig sem állt jól a közvélemény kutatások szerint, de a választói bizalmat ez a botrány, és annak kezelése csak tovább gyengítette.