×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Változatlanul célja a klímasemelegesség a kormánypártoknak

 

A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

Böröcz László közölte,

továbbra is az a céljuk, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges legyen,

ám már 2030-ra Magyarország lehet a klímavédelem területén az Európai Unió legsikeresebb tagállama.

Ennek érdekében végre fogják hajtani a klímavédelmi akciótervet, ám az is fontos, hogy ne kockáztassuk a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyeket – tette hozzá. Mint elmondta: éppen a munkahelyek védelme érdekében döntöttek úgy, hogy fél évvel elhalasztják az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltását.

Ugyanakkor az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, folytatódik a fásítási program, a kormányzat támogatja az elektromos autók és buszok használatát, továbbá hatszorosára növekszik az ország naperőmű kapacitása – sorolta a politikus.

Végül hangsúlyozta, hogy

a kormánypártok szerint a klímavédelem árát nem az emberekkel kell megfizettetni,

nem szabad kockáztatni a munkahelyüket és a megélhetésüket. Továbbá a járvány károkozása után meg kell védeni a magyar gazdaság eredményeit – nyilatkozta Böröcz László.