×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

LMP: az itt élőkről szóljon a büdzsé, ne a multikról!

 

Magyarország megérdemelne végre egy olyan költségvetést, amely nem a bankok és a multik kiszolgálásáról szól, hanem az itt élők millióiról – mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

A képviselő szerint a 2021-es büdzsé a jövő felélésének forgatókönyve, a bosszúé, valamint a bizonytalanságé, és kijelentette: „követeljük az önkormányzatoknak, a helyben élőknek járó pénzeket”.

Végleg elvonják ugyanis a helyhatóságoktól a gépjárműadót, megnégyszerezik a települési szolidaritási adót, és a fideszes vezetésű megyei önkormányzatokhoz rendelik az iparűzési adó jelentős részét – mondta.

Mindennek szerinte az lesz a következménye, hogy nem marad elég pénz a helyben eldöntött fejlesztésekre, az útfelújításokra, bérlakásépítésre vagy óvodafejlesztésre, csak a kormány által támogatott, jellemzően sportberuházásokra. A képviselő elbocsátásokat is lehetségesnek tart, vagy a szociális ellátás romlását.

Csárdi Antal a közalkalmazottaknak is béremelést követelt. Kijelentette: az egészségügyi dolgozók egyszeri bérkiegészítése nem oldja meg a mindennapi gondjaikat.

Ne a multik, hanem a kis- és közepes vállalkozások legyenek a stratégiai partnerek! – fogalmazott meg egy másik követelést, hangsúlyozva: erős kisvállalkozások nélkül nincs erős gazdaság.

Csárdi Antal zöldfordulatot szorgalmazott, olyan munkahelyteremtési programot, amely fenntartható és válságálló. Kijelentette: a környezetvédelembe és az oktatásba is fektetni kell.

Ehelyett a kormány szerinte folytatja „a multik, a haverok, a családi vagyonok kiszolgálását”.

A címlapfotó illusztráció.