Lomnici: Az Európai Unió folyamatosan rosszhiszeműen áll Magyarországhoz

 

Magyarországnak sérült a méltósága, hiszen nem kapta meg azt a kölcsönös tiszteletet, amit megérdemelne egy szövetség, egy csoport aktív tagjaként – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, sajnos a magyar kormánynak, a magyar embereknek folyamatosan azt kell tapasztalniuk, hogy az európai uniós intézmények eleve rosszhiszeműen állnak Magyarországhoz. Ehhez hasonlóra még nem volt példa az unió történelme során – emelte ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány egy méterrel sem tért le arról az útról, amelyet kijelölt számára a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Hozzátette, így szükséges és arányos intézkedésekkel sok ezer magyar ember életét mentette meg a kormány.


Ha bárki kételkedne abban, hogy ez nem a kormány, illetve az egészségügyben dolgozók érdeme, az nézzen körül, milyen nagy számban haláloztak el az emberek azokban a nyugat-európai országokban, ahol nem vették komolyan a vírust, és nem hoztak megelőző intézkedéseket, csupán tűzoltóakat – mondta.

A beszélgetés végén pedig kihangsúlyozta, a magyar koronavírus-elleni védekezés úgy volt hatékony, hogy Magyarország kormányát folyamatos nyomás alatt tartotta az Európai Unió.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.