×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

LMP: Nem lepusztítani, hanem fejleszteni kell a vasútvonalakat

 

Határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé az LMP, amelyben a magyar vasúthálózat fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet – mondta szerdán a párt frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt a Sárbogárd-Székesfehérvár vasútvonal mellett állva tartotta meg online sajtótájékoztatóját, mert, mint elmondta, ez az egyike annak a harmincnégy vasútvonalnak, amelyeket „egy gyalázatos döntéssel halálra ítélt Orbán Viktor kormánya”.

Felidézte: múlt héten a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár még cáfolta a mellékvonalak felszámolásának tervét, de „csak néhány napnak kellett eltelni, hogy lássuk, ez hazugság volt”.

A kormány a járványügyi helyzetre hivatkozva döntött a vasúti közlekedés drasztikus lecsökkentése mellett harmincnégy vonalon – jelentette ki.

A képviselő szerint azonban ennek nem lehet köze a védekezéshez, hiszen a vonatokon könnyebben tartható a távolság az emberek között, mint a buszokon. Ráadásul a döntésnek nincs záró határideje.

A kormány ezzel támadást indított a mellékvonalak ellen, a döntés pedig sem gazdaságpolitikai, sem közlekedéspolitikai szempontból nem fogadható el – szögezte le Keresztes László Lóránt.

Emlékeztetett: az Országgyűlés múlt heti döntése értelmében az ország 1000 milliárd forintot költene a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére. Megismételte álláspontját: ez a nemzeti érdekek elárulása, ráadásul így nem marad megfelelő mennyiségű forrás a hazai vasúthálózat fejlesztésére.

A címlapfotó illusztráció.