Varga Judit: A kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó javaslat

 

A hétfői kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslat, amelyet kedden terjesztünk az Országgyűlés elé – közölte az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán hétfő délután.

Varga Judit, igazságügyi miniszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Varga Judit rögzítette: a rendkívüli jogrendnek köszönhető, hogy a kormány az elmúlt hetekben gyors és eredményes döntéseket tudott hozni a járvány megfékezésére, így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

Felidézte, hogy „a több mint két hónappal ezelőtt az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus elleni törvényt az ellenzék nem szavazta meg”. Hozzátette:

Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl.

Ezen időszak alatt a kormány semmilyen segítséget nem kapott „az üzemen kívüli” Parlamentben – fogalmazott. Mint írta: „támogatás és nemzeti összefogás helyett az ellenzék példátlan dezinformációs kampányt folytatott a mainstream liberális médiával karöltve hazánkban és nemzetközi színtéren egyaránt”.

Továbbra is elvárjuk, hogy azok, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhírterjesztőkhöz csatlakoztak, amikor a kormány emberéletek megmentésén dolgozott, legalább most kérjenek bocsánatot a magyar emberektől, és vonják le a megfelelő következtetéseket! – írta, megjegyezve, hogy természetesen nincsenek illúzióik.

A kormány, az emberekkel közösen folytatja a munkát és úgy állítja össze a jövő évi költségvetést, hogy Magyarország mielőbb túljusson a gazdasági és munkaerőpiaci problémákon és visszatérhessünk arra a egészséges növekedési pályára, amelyről a vírus rövid időre letérített bennünket – tette hozzá.