×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kovács: Az unió döntése kiskaput nyitott volna az illegális migránsok előtt

 

A tranzitzónák bezárásával Magyarország bezár egy kiskaput, amit az unió döntése megnyitott volna az illegális migránsok előtt – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 csütörtök esti műsorában.


Kovács Zoltán hozzátette: az Európai Bíróságot is beleértve az Európai Unió bürokratái, a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták, illetve azok a Soros-szervezetek, amelyek aktívan segítik az illegális migránsokat a határok különböző oldalain, azon dolgoznak, hogy a legtöbb kiskaput hagyják nyitva az európai jogrendszerben és engedjék az illegális migránsok Európába áramlását.

Ezért döntött úgy a magyar kormány 2015-ben, hogy megerősíti a határvédelmi rendszert, amelynek egyik eleme volt a tranzitzóna – fűzte hozzá. Kiemelte:

ötödik éve vívják a konfliktusokat;

képtelenség annak a rendszernek a fenntartása, amely elnézi, jóváhagyja, sőt emberi jognak tartja, hogy az illegális migránsok biztonságos országok tucatjait átlépve az Európai Unió területére lépjenek.

Magyarország volt az egyetlen következetes tagállam, amely a schengeni határokat védve kimondta, visszaélés a nemzetközi és az európai joggal, hogy az illegálisan az Európai Unió határára érkezők oltalomért folyamodnak, majd amikor nem hagyják jóvá a kérelmüket – és ők vannak többségben –, eltűnnek.

„Ennek az üzleti modellnek véget kell vetni” – szögezte le Kovács Zoltán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy

több százezer, oltalomra nem jogosult ember tartózkodik Európában,

akik visszaküldésére nincs lehetőség.

Megjegyezte azt is, hogy Magyarországot minden irányból biztonságos országok veszik körbe. A magyar álláspont következetes: ha valaki üldöztetés elől menekül, akkor az első biztonságos országban kell benyújtania menekültkérelmét. Ez nemcsak önvédelem, nemcsak Magyarország jogi és fizikai biztonságát védik, hanem az egész Európai Unió biztonságát – közölte Kovács Zoltán.

A címlapfotó illusztráció.