×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony: Budapesten el kell kezdeni a nyitást

 

Budapesten el kell kezdeni a nyitás – írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzésében azt kérdezi, hogy amikor erről, Budapest Restart, javaslatok a főváros felelős újranyitása címmel ír programot, „annak melyik szavát nem értik?”. „A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket. Nem is tudom hirtelen, melyik a rosszabb” – fogalmazott a főpolgármester.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is.

Azt mondta, a kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezután a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban – ismertette Gulyás Gergely.

Hozzátette: sok fővárosi polgármester egyértelműen véleményt nyilvánított; Karácsony Gergely főpolgármester levelét megkapták és „túllépve annak sajátos stílusán”, azt látják, hogy a főpolgármesternek nincs határozott álláspontja. A döntés felelősségét a kormány vállalja – jelentette ki Gulyás Gergely.