Pintér Sándort és Varga Juditot akarja kérdezni a DK

 

A Demokratikus Koalíció az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában akarja meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert és Varga Judit igazságügyi minisztert a rémhírterjesztésért előállított szerencsi férfi ügyéről.

Vadai Ágnes, a DK képviselője szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, az első és legfontosabb kérdése az, hogy ki a felelős „ezért az állampárti módszerért”. Hozzátette, azt is meg akarják tudni, hogy a rendőrség mostantól „fideszes gondolatrendőrségként” működik-e.

A politikus hangsúlyozta, a rendőrségnek nem az a dolga, hogy begyűjtse azokat, akik nem értenek egyet Orbán Viktor miniszterelnökkel vagy a Fidesszel.

Az ügyészség kimondta, a férfi nem követett el bűncselekményt, csak a véleményét mondta el a miniszterelnökről, „ez pedig nagyon világos volt, Orbán Viktor egy diktátor” – fogalmazott a képviselő. Az eset azt mutatja, hogy mennyire messze került Magyarország az elmúlt tíz évben a jogállamtól, a szabadságtól és Európától – mndta Vadai Ágnes.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden tájékoztatta az MTI-t, hogy a szerencsi rendőrkapitányság rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 64 éves férfi ellen. A police.hu oldalon közölték: a gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon április 28-án tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését, aminek szerinte tömeges megbetegedés lehet a következménye.

A címlapfotó illusztráció.