×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jobbik: Döbbenetes tények vannak a konvergenciaprogramban

 

Döbbenetesnek nevezte a nyugdíjkifizetések GDP-n belüli arányának csökkenését keddi online sajtótájékoztatóján Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint növelni, de legalábbis megőrizni kellene e juttatások reálértékét.

Sajtótájékoztató a Magyar Állandó Értekezlet végénHangsúlyozta: a kormány konvergenciaprogramja szerint a következő tíz évben úgy szorulna vissza a nemzeti jövedelmen belül a nyugdíjfizetés, hogy közben százezrekkel emelkedik az ellátásra jogosultak száma, ráadásul az élelmiszerárak évek óta nagyobb mértékben nőnek, mint a nyugdíjak.

Ez valami nagyon szörnyű világot fog jelenteni Magyarország számára – fogalmazott, és arról beszélt, hogy a 13. havi nyugdíjnak a rendszerbe jövőre visszalépő első negyede 2 százalékos emelés, ami „a jelenlegi helyzetben semmire sem elég”.

A jobbikos politikus azt követelte, hogy már az idén kapják meg az érintettek a 13. havi nyugdíj első felét, a fennmaradó részt pedig 2021-ben.

Ez még mindig csak arra elegendő, hogy ne csökkenjen a nyugdíjak reálértéke az elkövetkező két évben – tette hozzá Sneider Tamás, azt is követelve, hogy a nők mellett a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba negyven ledolgozott év után.

A címlapfotó illusztráció.