×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

DK: A kormány fordítsa a magyar emberekre az uniós támogatást

 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt felszabadított, körülbelül kétezer milliárd forintos uniós támogatást fordítsa a magyar emberekre.

Dobrev Klára szerdai, online sajtótájékoztatóján azokra a hírekre hivatkozott, hogy a Hungest Hotels Zrt.-nél szállodafelújítás miatt csoportos létszámleépítést hajtanak végre. A jelentős részben Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. által birtokolt szállodaláncnál a létszámleépítés az alkalmazottak több mint ötven százalékát érinti.

A politikus azt mondta, ezzel lehullott a lepel az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugságáról. Az EP-képviselő úgy fogalmazott: mindig azt hallgattuk, azért kapja Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagy Garancsi István az uniós támogatások legnagyobb részét, mert így egy nemzeti tőkésosztály épül, ami a bajban segíteni fog a magyar embereken.

Most baj van és Mészáros Lőrinc az elsők közt hagyja el a süllyedő hajót és hagy magára sok ezer dolgozót – jelentette ki Dobrev Klára.