Bakondi: A baloldali politikában újra előkerültek a 2015-ös válságot okozó gondolatok

 

A 2015-ös bevándorlási válságot okozó gondolatok újra élőkerültek az európai liberális, baloldali politikában, függetlenül attól, hogy mennyire negatív, mélyreható tapasztalatokat szerzett Európa az elmúlt öt évben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1-en.


Bakondi György hangsúlyozta: az Európába tartó fő útvonalakon érdekes és jelentős események zajlanak.

Az európai politikában ismételten elkezdődött az illegális bevándorlással kapcsolatos politikai nézetek vitája és ütközése – fűzte hozzá, mondván, hogy ennek legmarkánsabb jele, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) elképzelése szerint a líbiai parti őrség támogatásának felfüggesztésével és egy humanitárius folyosó létrehozásának gondolatával kellene foglalkozni. A humanitárius folyóson tömegek érkeznének Európába, akiket haladéktalanul az uniós tagállamok között osztana szét a bizottság – tette hozzá.

A jelenlegi migrációs nyomással kapcsolatban a belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, hogy a balkáni útvonalon Törökország a kulcsállam, az országba érkezők száma nagy mértékben determinálja a később Európába ezen az útvonalon érkezők számát. A járvány miatt nagyon komoly, szigorú határellenőrzést vezetett be Törökország, ezért pillanatnyilag csökkent a Törökországból érkezők száma, ugyanakkor jelentős, 3,8 milliós tömeg várakozik országban, és nagy részüknek Európa a cél.

Bakondi György szerda reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: a LIBE bizottság az elmúlt öt évben és jelenleg is nagyon aktívan törekszik a liberális, baloldali elit politikájának érvényesítésére.

A címlapfotó illusztráció.