Fidesz–KDNP: A főpolgármester kérje ki a budapestiek véleményét

 

Karácsony Gergely főpolgármester kérje ki a budapestiek véleményét, mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki sebességkorlátozásokról! – szólította fel a városvezetőt kedden a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Láng Zsolt az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott, példátlan döntés meghozatalára készül Karácsony Gergely.

A járványügyi vészhelyzet és annak gazdasági hatásainak kezelése helyett, a Fővárosi Közgyűlés összehívása nélkül elfogadni tervez egy általános sebességkorlátozásról szóló javaslatot. Ennek értelmében kidolgoztatná és 2021-től bevezetné a 70 kilométer/órás sebességhatárok megszüntetését a budapesti gyorsforgalmi és autópálya-bevezető utakon, az összes többi fővárosi közúton és utcán pedig egységesen 30 kilométer/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség – írta a frakcióvezető.


A Fidesz–KDNP-s politikus arra kérte a főpolgármestert, mutassa be döntésének racionalitását, a rendelkezésére álló hatástanulmányokat, szakértői állásfoglalásokat, az intézkedések várható eredményét.

Láng Zsolt megjegyezte: Karácsony Gergely a kampányában sokszor megígérte, hogy párbeszédet folytat majd a lakossággal Budapest aktuális kérdéseiről, és kikéri véleményüket konkrét projektek esetében. „Most mégis a budapestiek feje felett, egyedül tervez egy ilyen horderejű koncepciót kidolgoztatni és bevezettetni, bármilyen társadalmi egyeztetés vagy hatástanulmány nélkül” – tette hozzá.

Ha Karácsony Gergelynek valóban fontos a részvételiség, itt az idő, hogy megkérdezze a budapestieket, ők valójában mit szeretnének – hangsúlyozta a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője, arra kérve a főpolgármestert, vegye komolyan a kérdést, és az intézkedéscsomag elfogadása előtt tegye lehetővé a budapestieknek, hogy véleményt nyilváníthassanak a mindennapi életüket ilyen jelentősen befolyásoló ügyben.