×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony Gergely továbbra sem ismeri el felelősségét a Pesti úti idősek otthonában kialakult helyzet miatt

 

A Pesti úti idősek otthonában huszonnyolcra emelkedett az áldozatok száma. Az intézmény tömeges fertőzésének ügyében folyamatosan zajlik a vizsgálat. A főpolgármester a botrány kirobbanása óta igyekszik bizonygatni, hogy fenntartóként nem felelős a fertőzésért és a halálesetekért – hangzott el az M1 Híradójában.

Gyurcsány embere hamisít új múltat Karácsonynak, így lett mindjárt két orvos is a Pesti úton!” – írta kedden tényfeltáró cikkében a PestiSrácok. Az internetes lap meg is nevezi a hamisítót, aki nem más, mint Karácsony Gergely főpolgármester bizalmi embere, Gál J. Zoltán.

Korábban ő volt Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke, de dolgozott Medgyessy Péter mellett szóvivőként, és a Népszavánál főszerkesztőként is. Hosszú hallgatás után a tavaly októberi önkormányzati kampányban tűnt fel, mint Karácsony Gergely kampányfőnöke. Jelenleg a Városüzemeltetési Holdingnál igazgatósági tag.

A PestiSrácok egy informatikai adatra hivatkozva állítja: Gál J. Zoltán gépén készülhetett az a levél, amit a főpolgármester úgy mutatott be hétfőn saját közösségi oldalán, mintha az az idősotthon vezetőjének, Skultéti Józsefnek lenne a tényfeltáró vallomása. Karácsony Gergely ez alapján mondta azt: legalább egy, de időnként egyszerre két orvos is dolgozott az intézményben.

Müller Cecília országos tiszti főorvos azt nyilatkozta az operatív törzs hétfői tájékoztatóján, hogy a fenntartó legalább egy hétig, amikor a Pesti úti otthon a járvány egyik gócpontjává vált, nem biztosított orvosi ellátást a lakóknak.

Karácsony Gergely hetek óta a kormányt vádolja a Pesti úti idősek otthonában történt tömeges megbetegedések miatt.  Ezt tette hétfőn az ATV-ben is.

Közben az Origo újabb városházi hazugságra derített fényt. A főpolgármester a hétvégén állította azt: nem kötöttek titoktartási szerződést a Pesti úti idősotthon korábbi főállású orvosával. Az érintett szakember azonban közölte: „Aláírattak velem egy ilyen szerződést, csak a fővárosi önkormányzat kommunikációs osztálya engedélyével nyilatkozhatok”. Az orvos értetlenül áll a főpolgármester állítása előtt – írta meg az Origo.

A főváros legnagyobb idősotthonában történt járvány miatt nemrég egy magánszemély tett rendőrségi feljelentést. A PestiSrácok birtokába került rendőrségi határozat szerint Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány a Budapesti Rendőr-főkapitányság  kizárását indítványozta, aminek Töreki Sándor, a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes helyt adott. A kizárás oka: elfogultság.

Terdik Tamás dandártábornok indoklásában arra hivatkozott, hogy beosztásából adódóan napi munkakapcsolatban van az ügyben érintett Karácsony Gergellyel és a területért felelős főpolgármester-helyettessel, Gy. Németh Erzsébettel.

A szerdai adatok szerint a Pesti úti idősek otthonában tovább nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma. Müller Cecília közölte: az intézményben közigazgatási eljárás zajlik, ennek lezárása még nem történt meg.

A címlapfotó illusztráció.