Mi Hazánk: Nyissák meg a nagyobb fővárosi zöldterületeket

 

A Mi Hazánk Mozgalom úgy értékeli, hogy a Margitsziget és a hasonlóan nagy zöldterületek, a budai hegyek lezárása hibás intézkedés, ezért újra meg kell nyitni ezeket a zöldterületeket.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke (Fotó: MTI/Vajda János)


Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke az MTI-nek vasárnap úgy nyilatkozott, a lezárás miatt kisebb parkokba zsúfolódnak a fővárosiak, akiknek az egészségük megőrzése érdekében is szükségük van a friss levegőre, napsütésre, mozgásra, különben az immunrendszerük legyengül.

Novák Előd szerint az emberek többsége már megtanulta a személyes távolságtartás szabályait, de a közterület-felügyelők és rendőrök is figyelhetik az esetleges csoportosulásokat, s közbeavatkozhatnak, ilyesmire azonban inkább a nagy lakóépületek közti miniparkokban van esély.

A fővárosi zsúfoltság miatt nem véletlenül vált gócponttá Budapest. Káros pótcselekvés a nagy zöldterületek lezárása, Karácsony Gergelynek inkább például az idősotthonokkal kapcsolatban lenne tennivalója – hangsúlyozta, hozzátéve, minél több területet zárnak le, és minél kisebb életteret hagynak az embereknek, úgy nő a fertőzés kockázata.

Novák Előd közegészségügyi érdeknek is nevezte, hogy az emberek immunrendszere ne gyengüljön le, ezért kell biztosítani a Mi Hazánk Mozgalom szerint, hogy tudjanak megfelelő távolságtartással levegőzni, napfényre menni, mozogni. A labda most Karácsony Gergely főpolgármesternél pattog – fogalmazott.