Soros György hatalmas károk árán is el akarja érni céljait

 

Napok óta Soros György forintgyengítő beavatkozásáról cikkezik a sajtó és az M1-nek is több szakértő nyilatkozott úgy, hogy a milliárdos spekuláns állhat a forint gyengülése mögött. Nem lenne példa nélküli Soros György akciója. Korábban a brit fontot és a maláj valutát is támadta.

Franciaországban pedig még vádat is emeltek ellene banki spekuláció miatt – derül ki az M1 Híradójából.


Az 1990-ben indult három éves nyomozás után az első pert csak 2002 tartották meg. A vádlottak padján ült Soros György is, akire az ügyész két év börtönt és kétmillió euró bírságot kért. A börtönt nem, de a bírságot jóváhagyták, majd később enyhítették.

Soros György a strasbourgi Emberjogi Bírósághoz fordult azzal, hogy a francia joghézagok miatt nem lehet biztosan kijelenteni a bennfentes kereskedelmet. A bíróság azonban ellene ítélt.

Soros György nem csupán bankokat, hanem egész országokat és nemzetgazdaságokat is képes megtámadni, ha érdeke úgy kívánja.

Akár hatalmas károk árán is el akarja érni céljait Soros György” – mondta Lánczi Tamás az M1-nek. A politológus emlékeztetett, az elmúlt harminc évben négyszer próbált meg Soros György Magyarországon beavatkozni, és nem kizárt, hogy a forint elleni mostani támadások mögött is ő áll.

Szakértők szerint Soros György most nem pénzt akar keresni. A politikai bosszú mozgatja a szándékait. Nem akarja ugyanis büntetlenül hagyni, hogy Magyarország és a magyar kormány nyíltan ellenszegült akaratának.