×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szocialisták szerint a kormány folyamatosan 2-3 hetes késésben van

 

Az MSZP szerint a kormány folyamatosan 2-3 hetes késéssel reagál a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságra, ami miatt már mintegy 100 ezer magyar munkavállaló vesztette el állását.

Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke kedden, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón kifejtette, a kormány nem ad segítséget az árbevételüket elvesztő vállalkozásoknak és a munkájukból elbocsátott munkavállalóknak.

Hangsúlyozta, az MSZP továbbra is követeli, hogy a jelenlegi 3 hónapról hosszabbítsák 6 hónapra az álláskeresési járadék folyósítását, annak legkisebb összegét pedig állapítsák meg 100 ezer forintban.

A szocialista politikus szólt arról is, kevésnek tartják a járvány elleni védekezési csomagban található forrásokat, mivel abba szerintük csak az „önkormányzatok megsarcolása” és a különadók kerültek a már meglévő tartalékok mellé.

Tóth Bertalan elmondta továbbá, a kormány most is a kiválasztott keveseket támogatja és nem minden magyar embert. Példaként említette, hogy szerintük a

Fidesz egyértelműen „saját oligarcháit” akarja segíteni a vendéglátásra szánt összesen 600 milliárd forintos kamatmentes állami hitellel.

Az MSZP elnöke megismételte, a nyugdíjasoknak az idei évre összesen 6,5 százalékos nyugdíjemelést szeretnének úgy, hogy a kormány azonnal fizesse ki a már megadott emelésen felüli részt.

Ismételten kezdeményezte a legalacsonyabb nyugdíjak felzárkóztatását, valamint a gyermekgondozási táppénz kiterjesztését a 14 év alatti gyermekekre otthon vigyázó szülőkre.

Tóth Bertalan a kritikák mellett üdvözölte a diplomaszerzéshez meghirdetett nyelvvizsga-amnesztiát, hozzátéve, hogy pártja már öt éve kezdeményezi ezt a lépést.