×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megtervezett agitációs propaganda, amit a nyugati elit egy része indított Magyarország ellen

 

A magyar kormány bírálata a koronavírus-járvány elleni védekezésről hozott törvény miatt itthonról indult: mégpedig a balliberális pártok politizálását segítő, jól körülhatárolható értelmiségi körből, majd bekapcsolódott a nyugati sajtó egy része, majd a Európai Parlament LIBE bizottsága, aztán egy amerikai szenátor is. Szánthó Miklós jogász elmondta, visszásnak tartja, hogy egyes kormányok, nemzetközi testületek nem tudják félretenni ellenszenvüket, politikai céljaikat olyan szituációban sem, amikor nem politikai beállítottságokról vagy világnézeti ellentétekről van szó, hanem emberéletek megmentéséről.

A kép illusztráció (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

A magyar kormány bírálata a koronavírus-járvány elleni védekezésről hozott törvény miatt itthonról indult: mégpedig a balliberális pártok politizálását segítő, jól körülhatárolható értelmiségi körből, majd bekapcsolódott a nyugati sajtó egy része, majd a Európai Parlament LIBE bizottsága, aztán egy amerikai szenátor is.

Mostanra pedig már több uniós tagállam érezte fontosnak, hogy a járvány elleni megfeszített küzdelem közepette nyílt levélben kifejezze: egyes rendkívüli intézkedések a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok megsértésének kockázatát hordozzák, ez pedig aggodalomra ad okot.

Magyarországot 2010 óta támadják az európai liberális erők 

A nyílt levél pro forma nem említi, hogy Magyarországon a vészhelyzeti intézkedéseknek köszönhetően sérülne a demokrácia vagy a jogállamiság elve, viszont érezni lehet ennek támadó jellegét” – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Hozzátette, az említett nyílt levél is azt támasztja alá, hogy 2010 óta egyre csak erősödik Magyarország, a magyar kormánnyal szemben táplált gyűlölet az európai mainstream liberális oldal részéről.

Elmondta, visszásnak tartja, hogy egyes kormányok,

nemzetközi testületek nem tudják félretenni ellenszenvüket,

politikai céljaikat olyan szituációkban sem, amikor nem politikai beállítottságokról vagy világnézeti ellentétekről van szó, hanem emberéletek megmentéséről.

Magyarországot azért éri támadás a liberális oldalról, mivel

az országot egy konzervatív, nemzeti szuverenista, keresztyén elveket valló kormány irányítja,

amelynek láthatóan a sok kritikai, jogi eljárás és politikai szurkálódás ellenére a társadalmi támogatottsága magas, az ország politikailag stabil, illetve az ország gazdasági immunrendszere is jó állapotban van” – mondta Szánthó Miklós.

Hozzátette, mindez azt eredményezi, hogy a magyar gazdaság nem omlik össze olyan hamar, olyan gyorsan, mint más európai országoké, mint mondjuk Olaszországé vagy Spanyolországé.

Megtervezett agitációs propaganda tevékenységről van szó

Nem arról van szó, hogy egyes nemzetközi szervezetek és magyarországi csatlósaik, különböző emberi jogvédő szervezetek aggódnak a magyar demokrácia állapota miatt” – mondta Szánthó. Hozzátette, ebben az esetben egy előre kitervelt, megtervezett agitációs propaganda tevékenységről van szó, ami már 2010 óta zajlik Magyarország ellen. Azóta több nemzetközi szerv bevett mondása lett, hogy Magyarországon mindennap megszűnik a demokrácia, a jogállamiság.

A rendkívüli jogrend lehetőséget teremt a hatalommegosztás rendjének átalakulására

Elmondta, a Magyarországot támadó szervezetek nem veszik figyelembe, hogy a rendkívüli intézkedések célhoz kötöttek, hogy a kormány kivételes jogkörei csak a járványhelyzete elhárítására irányulnak.

Elmondta, a rendkívüli jogrend lehetőséget teremt a hatalommegosztás rendjének átalakulására olyan szituációkban, amikor egy váratlan esemény felborítja a társadalom működését. Ezt azért teszi, mivel ilyen helyzetben

fontos a gyors és effektív fellépés,

amit értelemszerűen nem egy hosszadalmas törvényhozási eljárás tud megvalósítani, hanem az, ha a kormányzat nemcsak reaktív, hanem proaktív módon is megpróbál elébe menni a problémának, ahogy azt teszi Magyarország is.

A nyugati elit terjeszti az álhíreket

Szánthó Miklós egy másik visszás tényre is felhívta a figyelmet. Elmondta, a nyugati liberális elit már évek óta azt hangsúlyozza, mennyire fontos a független, objektív sajtó és objektív véleményformálás lehetőségének fenntartása, mert a különböző online felületek, a közösségi média révén a hírhamisítás, az álhírek egyre inkább nagyobb teret nyernek.

Azonban kiderült, hogy a hírhamisító gyárak és terjesztők pontosan a nyugati liberális elitkör tagjai közül kerülnek ki.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.