Mi Hazánk: A digitális multik és óriáscégek is vegyenek részt a közteherviselésben

 

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja az önkormányzatokat érintő elvonások tervét, helyette azt javasolja, hogy a digitális multik, a távközlési cégek és óriásvállalatok is vegyenek részt a közteherviselésben.

Az ellenzéki párt elnöksége szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében a kormány akciótervére reagálva kifejtette, hogy a járványügyi helyzet miatt a már eddig is alulfinanszírozott önkormányzatokra a korábbiaknál nagyobb teher hárul, ezért nem elvonni, hanem támogatni kellene őket.


Azt írták: „örömmel nyugtázzuk viszont, hogy a kabinet elfogadta a multikra és a bankokra vonatkozó szolidaritási különadóról szóló elképzelésünket, ezt természetesen támogatjuk”.

A Mi Hazánk ugyanakkor felhívta a kormány figyelmét arra, hogy azokat, akik a legtöbb pénzt keresik most a járványügyi helyzetnek köszönhetően, vagyis a digitális multikat, mint például a Facebook, valamint a távközlési cégeket kifelejtette a javaslatából. Az önkormányzatok csődbe juttatása helyett ajánlják, hogy a magyar óriáscégek is vegyenek részt a közteherviselésben.