DK: A kormány csatlakozzon az európai munkahelyvédelmi alaphoz

 

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy csatlakozzon az Európai Bizottság koronavírus-járvány miatt meghirdetett munkahelyvédelmi alapjához.

A DK EP-képviselője, Dobrev Klára csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emléketetett arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, az Európai Unió 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében. A támogatást a tagállamok kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában vehetik igénybe.


Dobrev Klára úgy fogalmazott: Európa minden kormánya ad bérpótló támogatást a polgárainak, de a magyar kabinet nem hajlandó megtenni ezt a lépést. Orbán Viktornak semmi más dolga nincs, mint csatlakozni az uniós alaphoz, amiből magyarok százezreinek lehet átmenetileg finanszírozni a kieső munkabérét – mondta.

Nem lehet tétlenül nézni, hogy családok ezreinek napokon belül nem lesz pénze bevásárlásra, és munkahelyek szűnnek meg, mert a cégek nem képesek kifizetni a teljes munkabért – jelentette ki Dobrev Klára.