Telefonos lejárató kampányt indított a Jobbik elnöke

 

Telefonos lejárató kampányt indított a Jobbik elnöke a járványhelyzettel kapcsolatban – írta a Pesti Srácok. A lap szerint a Jobbik elnöke arról próbálja győzködni az embereket, hogy elégtelenek a kormányzati intézkedések. Jakab Péter hétfőn még az együttműködés fontosságáról beszélt a Parlamentben, de a Jobbik, a többi balliberális párttal együtt nem támogatta az előterjesztést, ami ahhoz kellett volna, hogy már a héten meghosszabbíthassák a veszélyhelyzetet – hangzott el az M1-en.

A Jobbik elnöke arról győzködi a magyar embereket, hogy a kormány intézkedései nem elégségesek a járványhelyzettel kapcsolatban – írta a Pesti Srácok.


Az internetes újság szerint Jakab Péter telefonos lejárató kampányt indított. A lap egyik olvasóját egy budapesti telefonszámról hívta fel. Elmondása szerint a pártelnök arról beszélt, hogy elégtelenek a kormányzati intézkedések, amik pedig vannak, azokat ők javasolták.

A többi balliberális párttal együtt a Jobbik sem támogatta hétfőn a Parlamentben, hogy a házszabálytól eltérve tárgyalja az Országgyűlés a koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatot.

Jakab Péter hétfői felszólalásában először az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, de következő mondataiban már élesen bírálta a kormány intézkedéseit.

Arra szólította fel a kabinetet, hogy koncentráljon a feladatra, mert szerinte kevés az idő. Végül nemmel szavaztak a javaslatra, ahogyan a DK, az MSZP, a Párbeszéd és LMP politikusai, illetve több független képviselő is. Ha az előterjesztés megkapta volna a négyötödös többséget, már ezen a héten meghosszabbíthatták volna a képviselők a veszélyhelyzetet.