MSZP: Megosztás helyett működjön együtt a kormány és a Fidesz!

 

Az emberek megosztása helyett együttműködésre hívta fel a kormányt és a Fideszt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Azt kérte, fogadják el az ellenzék feltételeit, „hogy rendkívül széles hatáskört adnánk a kormánynak, de csak határidőkön belül, határidőhöz kötve”, valamint tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy lehetővé váljon az Országgyűlésben elektronikus úton a távszavazás. Megjegyezte, a Fidesz európai parlamenti képviselői a nap folyamán online üléseztek és szavaztak, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is ilyen megoldással vesz részt az Európai Tanács ülésén.

A délelőtti Kormányinfót az ellenzéki politikus úgy kommentálta, Gulyás Gergely  „szánalmas kísérletet tett arra”, hogy megmagyarázza, „egy magát felelősnek nevező kormány miért játszik ócska és veszélyes politikai játszmát egy vírusjárvány közepette”. Hangsúlyozta: a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem beszélt arról, hogy a veszélyhelyzetben hozott döntések hatályát a parlamentben a képviselők fele meghosszabbíthatja, csakhogy ezt sem a kormány, sem a Fidesz nem kezdeményezte, „ezért aztán nem is lehetett róla dönteni”.


Megjegyezte, Gulyás Gergely szavaiból egyértelmű, hogy a lejáró döntések hatályát más módon is meghosszabbíthatja a kormányzat, tehát a miniszter elmondta, hogy egyetlen egy magyar állampolgárt sem fog hátrány érni, amiért a parlamentben hétfőn a döntés nem született meg.

Harangozó Tamás a járványügyi védekezésről szólva kevesellte a Magyarországon elvégzett tesztek számát.

Az MSZP országgyűlési képviselői fejenként egymillió forintot adnak fizetésükből a járvány elleni védekezésre, az összeget a párt vidéki hálózatán keresztül juttatják célba.