LMP: A kormány becsülje meg jobban a közszférában dolgozókat!

 

A közigazgatásban, az egészségügyben és a szociális szektorban dolgozók nagyobb megbecsüléséért emelt szót a koronavírus-járvány idejére Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A politikus a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnökének felvetését hangsúlyozta, amikor azt szorgalmazta, hogy a közigazgatásban dolgozók legalább négy hétig kapjanak felmentést a munkavégzés alól úgy, hogy közben a fizetésüket is megkapják. A politikus ezt azzal indokolta, hogy az érintettek is jelentősen kitettek a járványnak.

Hozzátette: akiknek elengedhetetlen a munkájuk, azoknak az otthoni munkavégzést kell engedélyezni.

Ugyancsak az MKKSZ elnökének felhívására javasolta Ungár Péter, hogy a frontvonalban dolgozók, vagyis az egészségügyi és szociális területek alkalmazottai a járvány alatt kapjanak dupla fizetést.

Rámutatott arra is, hogy számos szociális intézmény normától, vagyis a bevételük egy részétől elesik el, mert a járvány miatt a nappali ellátókat bezárták, a többi intézmény pedig nem vehet fel új gondozottat. A politikus azt kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumától: nyugtassa meg ezeket az ellátókat arról, hogy a kiesett normát még az idén pótolja a tárca.