Jobbik: A NAT helyett oktatásmodernizációra van szükség

 

A Nemzeti alaptanterv (NAT) szeptemberi bevezetése helyett a hazai oktatás átfogó modernizációját, digitalizációját sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Brenner Koloman arról beszélt, hogy a NAT-ot jelen formájában nem szabad bevezetni, mert nem oldja meg a magyar oktatás legfontosabb és legsúlyosabb problémáit, sőt, a digitális távoktatás megfelelő előkészítés nélküli bevezetése miatt mind a tanárok, mind a diákok, mind a szülők többletterhekkel kénytelenek szembesülni.

Először Orbán Viktor miniszterelnök „fenyegette meg a tanárokat azzal, hogy fizetés nélküli szabadságra küldi őket, most pedig a NAT-tal akarják a pedagógusokat feleslegesen terhelni” – jelentette ki.

A jobbikos képviselő hangsúlyozta: pártja évek óta sürgeti, hogy a digitalizáció eszközeit és eredményeit építsék be az oktatásba, ma komoly anyagi terheket kell vállalniuk, különösen a kevésbé tehetős szülőknek, hogy gyermekeik egyáltalán részt vehessenek az oktatásban.

A Jobbik mint nemzeti néppárt számára az oktatás kiemelt nemzetstratégiai ágazat – hangsúlyozta, sürgetve, hogy a kormányzat most segítse a családok digitális átállását, a válság leküzdése után pedig kezdődjön el a magyar oktatás egyeztetett modernizációja.