×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

B. Nagy László tesztje negatív lett, mégis sokan támadták, amiért bement a parlamentbe

 

Folytatódik a hangulatkeltés a sajtóban a koronavírus-járvány kapcsán. Cikkek tucatjai születtek arról, hogy egy kormánypárti képviselő, aki egyébként nem hatósági, hanem önkéntes karanténban volt, a héten részt vett a parlament ülésén. Ellenzéki politikusok feljelentéssel fenyegetőztek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, negatív lett a fideszes képviselő tesztje, ezek után ment a Parlamentbe – hangzott el az M1 Híradójában.

Két napon keresztül szenzációként tálalta a kormányellenes sajtó, hogy a fideszes B. Nagy László bement a Parlamentbe, és részt vett az Országgyűlés munkájában. Szerintük a képviselőnek azért kellett volna távol maradnia, mert korábban együtt koszorúzott a szegedi egyetem rektorával, akiről kiderült: fertőzött lett. B. Nagy László önkéntes karanténba vonult, és végül nem mutatták ki nála a fertőzést.

A párbeszédes Szabó Tímea hétfőn magából kikelve szólalt fel a parlamentben. Azt kérdezte, mit keres az ülésteremben B. Nagy László. Később azt közölte, hogy az ügyben feljelentést tesz.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a közösségi oldalán osztott meg egy fotót a parlamentben ülő képviselőről.

Arról sem a balliberális lapok, sem a baloldali képviselők nem számoltak be, hogy a fideszes politikus koronavírustesztje negatív lett, pedig B. Nagy László erről nyilatkozott is. Az aznapi felvételeken látszik, hogy ennek ellenére maszkban és a többi képviselőtársától külön ült.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, B. Nagy László jelenléte különösen fontos volt ahhoz, hogy a jövő héten elfogadhassák a védekezés fenntartásához szükséges jogszabályt, és érvényben maradhassanak a már meghozott intézkedések.

Gulyás Gergely cáfolta, hogy a debreceni kormányhivatal elnöke március közepén az ő engedélyével volt síelni. Kiderült, hogy még azelőtt ment ki Ausztriába, hogy ez tilos lett volna. Ráadásul nem síelni volt, hanem sérült gyermekéért utazott. Gulyás Gergely ezt az ügyet a rosszindulatú álhírkeltés tipikus esetének nevezte.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat a jövőben szigorúbban bünteti az álhírek terjesztését.