Ellenzék: Nem bízunk Orbán kormányában, ezért nem adunk korlátlan felhatalmazást

 

Az ellenzék nem bízik Orbán Viktor miniszterelnök kormányában, ezért nem ad korlátlan felhatalmazást a kormánynak még a koronavírus-járvány miatt kialakult válságos időben sem - tette közzé több párt és képviselő kedden.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Liberálisok, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a kormány alkalmatlan a veszély kezelésére, a magyar polgárokat és képviselőit pedig nem partnerként, hanem legyőzendő ellenfélként kezeli.

Az ellenzék nem így gondolkodik, közösen kell cselekedni, tervezni és dönteni, de a kormány ezt megtagadja tőlük és milliónyi magyartól – írták. Úgy fogalmaztak: „a járvány valóban közös ellenségünk, megmaradt és sokszor meggyalázott szabadságunk és demokráciánk viszont közös kincsünk. Ahogy védjük egészségünket, életünket, úgy kell védenünk hazánkból azt, ami megmaradt belőle”.


Közös, értelmes és szükséges döntésekben szeretnének részt venni a járvány megfékezéséért, de nem engedik, hogy „valós veszélyre hivatkozva megcsúfolják, elrabolják Magyarországot, hogy átgázoljanak a parlamenten, a nép képviselőin, végső soron Magyarországon” – fogalmaztak.