DK: A kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

 

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kabinet így tesz, akkor akár már a hét végére megérkezhetnek Magyarországra azok a maszkok, amik valóban képesek megvédeni az egészségügyi dolgozókat.

Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Elmondta, hogy az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, „akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel”.

Azzal folytatta, hogy Kínában lélegeztetőgépek és gyorstesztek is rendelkezésre állnak. A kormány ne késlekedjen, az emberélet nem játék! – fogalmazott, hozzátéve: Olaszország és Csehország már megtette a szükséges lépéseket az ügyben.

Oláh Lajos azt mondta, szeretnék, ha a gyógyszertárakban is elérhetőek lennének védőmaszkok, amiket hatósági áron lehet megvásárolni.

A címlapfotó illusztráció.