Ötpontos gazdasági akciótervet hirdetett a Jobbik

 

Ötpontos gazdasági akciótervet hirdetett pártja nevében hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt: javaslatuk ha megszüntetni nem is, „legalábbis felelős módon minimalizálni” képes a koronavírus-járvány kárait.

Azt mondta: munkahelyvédelmi alapot kellene felállítani a költségvetés és a legnagyobb tőkeerejű – jellemzően multinacionális – cégek befizetéseiből, hogy zavartalanul fizethessék a magáncégek munkavállalóinak bérét, ahogyan az állami alkalmazottak bérfizetésének zökkenőmentességét is garantáltatnák.

Z. Kárpát Dániel arra szólította fel a Jobbik nevében a kormányt, hogy állapodjon meg a bankszövetséggel egy hiteltörlesztési és végrehajtási-kilakoltatási moratóriumról. Sürgette, hogy kezeljék a lakbér- és rezsifizetési nehézségeket is, mondván, sokakkal megtörténhet, hogy nem lesz bevételük a következő időszakban.

Z. Kárpát Dániel üdvözölte, hogy a környező országokban árszabályozást vezettek be a védekezéshez szükséges eszközökre, így a maszkokra, kézfertőtlenítőkre. „Felháborítónak és vérlázítónak” nevezve, hogy volt, ahol hat-nyolcszorosával emelkedett e termékek ára.

A Jobbik azért tartja ezeket különösen fontosnak, mert bőven elég teher lesz a következő hetekben a teljesen megváltozott életritmussal való szembesülés, és az, hogy a családok védelmét minden szinten el tudjuk látni – fogalmazott az alelnök.

A címlapfotó illusztráció.