A DK szerint a védekezésre kell költeni a kormányzati kommunikációs forrásokból

 

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt javasolja, hogy a kormányzati kommunikációra szánt források egy részét költsék a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

A költségvetési bizottság DK-s elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy az általa vezetett szakbizottság aznapi ülésén a kormánypárti képviselők leszavazták a Demokratikus Koalíció erről szóló beadványát.

Varju László azt mondta, hogy a kormány pár héttel ezelőtt 150 milliárd forintot különített el „propagandára”. Hangsúlyozta, hogy a DK ebből 24 milliárd forintot akart átirányítani a koronavírus-járvány elleni védekezésére. A DK alelnöke hozzátette, a kormány és a Fidesz szégyellje magát, mert fontosabb számára a „propaganda”, mint az emberek biztonsága.


Bősz Anett, a DK parlamenti frakciójának tagja úgy értékelt, hogy sem a tárgyi, sem a személyi feltételek nem adottak a megfelelő védekezéshez. A politikus kiemelte, bíznak az egészségügyi dolgozókban, de az elmúlt években nagyon sokan mondtak fel közülük, ezért nincs elég ember az ágazatban.

A Magyar Liberális Párt elnöke elmondta, hogy a költségvetési bizottság kormánypárti tagjai a hétfői ülésen nem vették tárgysorozatba azt az ellenzéki nyugdíjemelési javaslatot, ami a váratlanul megugrott infláció hatását célozta korrigálni.