Szeged és Székesfehérvár is lemondja a március 15-i ünnepséget

 

A kormány és a főváros után a szegedi és a székesfehérvári önkormányzat is lemondja a március 15-i ünnepséget – derült ki az önkormányzatoknak szombaton az MTI-nek adott tájékoztatásából.

A szegedi önkormányzat közleménye szerint a városban továbbra sem tud az önkormányzat arról, hogy a koronavírus megjelent volna. A kormány döntése után, a szegediek védelme érdekben az önkormányzat is lemondja a helyi március 15-i ünnepséget és minden nyilvános rendezvényt.

Az önkormányzat továbbra is mindent megtesz a járvány elleni védekezés, a szegediek egészségének megőrzése érdekében – áll a közleményben.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat elfogadja az operatív törzs szakmai ajánlását és lemondja a helyi március 15-i városi ünnepséget.

„Tesszük ezt az emberek biztonsága és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. A döntésről tájékoztattam a Helyi Védelmi Bizottság elnökét. Kérem továbbá, hogy a város minden hivatalos, iskolai és civil közössége mérlegelje ezen időszakban a nagyobb létszámú rendezvények megtartását” – írta.

Hozzátette, hogy a város közösségének nevében – ugyan néma koszorúzással – de le fogja róni tiszteletét 1848 márciusának hősei emléke előtt.