Kovács Zoltán: Magyarország meghoz minden intézkedést

 

Magyarország – ahogy eddig – úgy a továbbiakban is minden intézkedést meg fog hozni, ami a határvédelem és a magyar emberek érdekében szükséges – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a kormány Facebook oldalán közzétett videójában.

Kovács Zoltán elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök pénteken telefonbeszélgetést folytatott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Ennek során áttekintették a törökországi biztonsági helyzetet, különös tekintettel a szíriai helyzetre és a menekültek nagy számára. A török elnök elmondta Orbán Viktornak, hogy a továbbiakban Törökország nem tudja biztosítani, hogy minden migránst feltartóztasson saját területén. Ennek következményeivel egész Európának szembesülni kell –  tette hozzá.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a telefonbeszélgetés után Orbán Viktor összehívta biztonsági kabinetjét, ahol áttekintették a biztonsági szolgálatok jelentéseit és határoztak arról, hogy tovább erősítik Magyarország határainak védelmét, továbbá fokozott figyelmet szentelnek a balkáni útvonalon zajló folyamatoknak.

Minden intézkedés mögött a magyar emberek biztonsága, a magyar és az európai határok védelme áll – jelentette ki Kovács Zoltán.